12345
meghivo
Éjszakai átszálló 11 / Idővagon

időpont: 2013. november 20-24. | helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros

Induló járataink:
'53 | '63 | '73 | '83 | '93


Három kísértet járta év után újra benépesülhetnek a peronok a Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros állomáson!

Az Éjszakai átszálló üzemigazgatósága 2013. november 20. és 24. között végre ismét menetrendszerű járatokat indít: szerdán az 1953. november 20-i Sztálinváros a végállomás, egy nappal később már Dunaújváros 1963. november 21-én. Hogy pénteken és szombaton hova indulnak a járatok, és az érkezési idejük mikorra várható, azt a fentiek alapján nem nehéz megjósolni (különösen, ha azt is tudjuk, hogy az utolsó, vasárnapi utasok 1993. november 24. felé veszik az irányt – immár a rendszerváltott első szocialista városba).
Hogy az éá-jelű idővagonok soha nem kerülnek időzavarba, arra nincs garancia (sőt, valószínűsíthető, hogy megtörténik majd), de hogy ötven évet a maguk összművészeti módján körbejárnak, az borítékolható (bélyeg, pecsét, postavonat). Sőt, egy furcsa vágányváltással végül visszatérünk a jelenbe – csak hogy ne érezze kínosan magát senki amiatt, hogy neonszínű blúzban vagy kockás flanelingben kell vasárnap éjjel hazamennie az az ICA-D állomásról.

travelcsanel
vakvágánykezelő

menetlevél

Információk a távoli vidékekről átszállni vágyóknak
Utazás az Éjszakai átszállóra vonattal és busszal, valamint szálláslehetőségek Dunaújvárosban. »»»

Átszálló időutazóknak
Az Éjszakai átszálló üzemigazgatóságán az elmúlt három esztendőben csak szellemmálházók jártak-keltek. Most újra benépesült - és remélhetőleg jövő hét szerdától vasárnapig az ICA-D peronjai is megtelnek utasokkal. »»»

Majdnem minden, ami meglepő lehet egy átszállás során
Ki az a városi legenda, aki gyermekkorában a Gagarin tér és a Bocskai utca környékén a nála lévő zsírkrétával (vagy a kezébe kerülő tégladarabbal) minden házfalat nonfiguratív rajzokkal díszített, éppen olyan magasságban, amit az életkora akkor megengedett? »»»

Üzemigazgatósági beszámoló
Az Éjszakai átszálló állomásfőnökének levele »»»

Alvás = üzemzavar
A Dunaújvárosi Hírlap hétfői számában megjelent írás végére ott tettünk három pontot, hogy a naptár az Éjszakai átszálló üzemigazgatósága – vagy ha így jobban tetszik: a művész és a kurátor – kezére játszott. »»»

A kurátor alvászavarának eredője
Minden ott kezdődik, hogy a kurátor (az Éjszakai átszálló szótárában az állomásfőnök) kényszerítve érzi magát, hogy kiállítást és hozzá kapcsolódó rendezvényeket szervezzen. »»»

Éjszakai átszálló? Idő vag(y)on!
Hogy miért lehetünk tele izgalommal az idei Éjszakai átszálló miatt? Legelőször is azért, mert a peronok népének három hosszú évig kellett arra várnia, hogy a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros állomásról újra menetrendszerinti járatok induljanak. »»»

Besorolás – Az ’50-es évek kétféle bontásban
Ha a Sziget Fesztivál lennénk, 0. napnak hívnánk, ha Nostradamus, akkor Armageddonnak. De az Éjszakai átszálló üzemigazgatóságán csak így hivatkozunk rá: „…” »»»

'63-as átszállás
A kilencéves Rezsőke, mint minden hétköznap (leszámítva persze a Nagy Októberi Szocialista Forradalom két héttel ezelőtti ünnepnapját), 1963. november 21-én, csütörtökön is pontosan reggel 7 órakor ébredt a vekker hangjára. Az ágyból kibújni viszont egy cseppet sem volt kedve. »»»

büntetőcédula

http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000100.jpg
Egy helyi járat -– kortárs átszállások
Három esztendőnyi kényszerű pauza után ismét jelentkezik az országos hírű Éjszakai átszálló. »»»
főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj