12345
meghivo
Éjszakai átszálló 08 / Averziós terápia

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros
Időpont: 2008. augusztus 27-31.
A rendezvény kurátora: Fehérvári Tamás

Az averziós terápia a klinikai pszichológia egy, többnyire a szenvedélybetegségek kezelésére használt módszere. A terápia célja, hogy a paciensben egy túl vonzó ingerrel szemben szorongásos reakciót váltson ki. Így a klasszikus kondicionáláson alapuló kezelésekkel ellentétes módszerről beszélhetünk, hiszen ez utóbbi lényege éppen az, hogy a diszfunkcionális reakciókat megváltoztassa (mint például a szisztematikus deszenzitizáció, melynek segítségével a fóbiás beteg egy olyan tárgyat – mondjuk egy közlekedési eszközt –, amely rettegést vált ki belőle, megtanul félelem nélkül használni).
A 2008-as Éjszakai átszálló egy olyan szenvedélybetegség kezelésére vállalkozik, amely elől – talán egy-két szerencsést leszámítva – emberi mivolta miatt senki sem menekülhet: ez nem más, mint a vágy a párkapcsolatok kialakítására. Az ötnapos rendezvény során egy 5 lépésből álló, a képzőművészet sajátos eszközeit alkalmazó terápia segít e vágy leküzdésében, racionalizálásában:

1.: A probléma beismerése (augusztus 27., szerda)
2.: Az ellenkező nem demisztifikációja (augusztus 28., csütörtök)
3.: Nemi identitásunk újrafelfedezése (augusztus 29., péntek)
4.: Szexuális életstílus-szimuláció* (augusztus 30., szombat)
5.: Kiépítkezés (augusztus 31., vasárnap)

Az első négy foglalkozást művészpárok (házastárs, élettárs, egyéb) vezetik le – egy alkalommal harmadik személy bevonásával –, segítve a módszer, illetve a módszer alkalmazásának elsajátítását, míg az utolsó, a gyógyult állapotban rejlő lehetőségek felmutatását célzó stáció inkább csoportterápia jellegű.
Az egyes lépések megtételében, valamint az egymást követők összehangolásában egy állandó gondozó, Baróthy Anna lesz a program lebonyolítóinak és résztvevőinek segítségére.

*Az első négy lépést Jamie Babbit But I’m a Cheerleader című játékfilmjéből kölcsönöztük - igaz, ott nem ebben a sorrendben szerepelnek.

menetlevél

Hangosbemondó
Még mindig a kortárs képzőművészet a kiindulópont, de amiben igazán megmutatkozik a Kortárs Művészeti Intézet Éjszakai átszálló gyűjtőcímű programsorozatának fejlődése, az tagadhatatlanul a zenei kínálat. »»»

Mantravels koncert az Éjszakai átszállón
Júniusban hívott fel egy volt zenésztársam, hogy nem volna-e kedvem egy etno/dub projektben részt venni. És volt. »»»

Szakmai beszámoló az NKA részére
Lehetséges-e klinikai környezetet hitelesnek tűnő módon imitálni, hatékony – ám teljesen egyedi, előkép nélküli – ambuláns kezelést folytatni egy művészeti intézményben, galériában úgy, hogy a külsőségekről (zöld csempék, fehér vaságyak, szúrós fertőtlenítőszag) teljes egészében lemondunk és szakemberek (orvosok, addiktológusok) közvetlen segítségét sem vesszük igénybe? »»»

visszapillantó

img Éjszakai átszálló 08 (337 kép)

2008. augusztus 27-31. | Averziós terápia
bg
bezárás
előző következő
view lbimage betöltés

büntetőcédula

http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000048.jpg
Éjszakai átszálló: honlap és blog
Averziós terápia – ezzel a tematikus munkacímmel rendezik az Éjszakai átszálló kortárs művészeti programot augusztus végén a Kortárs Művészeti Intézetben. A programot ma élesedett weboldal és blogfelület népszerűsíti. Katt. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000049.jpg
Averziós terápia - Éjszakai átszálló 08
ICA egyre gyakrabban talál rokonokra. Most egy névrokont fogott, pontosabban egy többnapos kiállítás- és koncertsorozatot, ami éppen fel akar szállni ICA-ra. S ha már ennyire nekikészült, nem rontjuk el az örömét, főként, mert témájában remekül illeszkedik ICA mindennapjaiba: szeretetettel ajánljuk a Dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet Averziós terápia című rendezvényét augusztus 27-től 31-ig. A 2008-as Éjszakai átszálló olyan szenvedélybetegség kezelésére vállalkozik, amely elől – talán egy-két szerencsést leszámítva – emberi mivolta miatt senki sem menekülhet: ez a vágy a párkapcsolatok kialakítására. »»»
Averziós terápia - Ötnapos rendezvénysorozat Dunaújvárosban
Az idén a többéves múltra visszatekintő Éjszakai átszálló programsorozatot Averziós terápia címen rendezik meg a Kortárs Művészeti Intézetben Dunaújvárosban augusztus 27-től 31-ig. A rendezvény kurátora Fehérvári Tamás. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000046.jpg
Szenvedélyes terápia
A szexuális életünk ellenünk van, nem velünk - szavalja a Kaukázus együttes. A megoldást augusztus végén az idei Éjszakai átszálló szolgáltatja majd. »»»
Éjszakai átszálló hatodik alkalommal
Hatodik alkalommal rendezik meg az Éjszakai átszállót 2008. augusztus 27-31. között a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000047.jpg
Éjszakai átszálló / Averziós terápia
Az elmúlt évek el- és átszállós hagyományai szerdától vasárnapig folytatódnak a Kortárs Művészeti Intézetben: az idei Éjszakai átszálló tematikus munkacíme Averziós terápia lesz – a kiállításokat színes kísérőrendezvények körítik, meg zene +dőlésig, vetítéssel. Hajnalozás, absztrakt triphop. »»»
Éjszakai átszálló, mint Averziós terápia
Öt napon át tart a Kortárs Művészeti Intézet Éjszakai átszálló / Averziós terápia című kiállításokat és kísérőrendezvényeket magába foglaló eseménye. »»»
Átszállók, vágányra: itt az állomásfőnök!
Megígértük, teljesítjük. A ma kezdődő Éjszakai Átszállóról Fehérvári Tamás kurátor-állomásfőnök és Farkas Gábor főkalauz mesél érdemben. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000044.jpg
Pihenő kalapács
Tavaly, az Éjszakai átszálló egyik késő esti programja során egy, a színhelyhez viszonylag közel lakó polgártársunk egy kitüntetett pillanatban a város tradícióinak megfelelően kalapácsot ragadott, és sűrű csapásokat mért a Kortárs Művészeti Intézet egyik hátsó ablakára. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000041.jpg
Van gyógymód a párkapcsolatokra - Ötnapos terápia a KMI-ben
A Kortárs Művészeti Intézet állomásfőnöksége a 6. össznépi terápiára invitálta az érdeklődőket. Az Éjszakai átszálló menetrendjében ezúttal a párkapcsolat realizálásának eszközei voltak feltüntetve, a kezelésre jelentkezők pedig tömött sorokban várták a peronra begördülő szerelvényeket. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000038.jpg
DDS: dupla diadal
Két kategóriában pályázott, s mindkettőben eredményesen szerepelt honlapunk stratégiai partnere, a DunaNet Design Studio a Magyar Internet és Média Web Díj 2008 megméretésén: a rangos viadalon az Éjszakai átszálló weblapja kategóriagyőztes lett a művészeti site-ok között, az oktatási intézmények versenyében a Vasvári oldala a harmadik díjat érdemelte. Minőségelv a DO-n. »»»
http://www.atszallo.hu//kep/fooldal/0000000042.jpg
Igor meg Olga, a Vasvárival
A szakma nem felejt - nyugtázhattuk a Magyar Internet Média Web Díj múlt heti fővárosi átadásán. Művészeti kategóriában az atszallo.hu nyert, oktatásban a Vasvári remekelt. »»»
főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj