12345
meghivo
Az én illúziói + ÉÁ (azaz Életmódillúziós Átszállóparty)
időpont: 2010. október 30., szombat; helyszín: Kortárs Művészeti Intézet + MoziPresszó

menetrend

főútvonal

tömegközlekedés

18:30 | Stan’s Band koncert
Ha négy jazzrajongó gimnazista találkozik, annak biztos zenekaralapítás a vége. »»»
20:00 | Az én a vasalódeszkán - Bánki György pszichiáter előadása
„Sok energiánk fekszik abban, hogy énünket stabil, racionális, értékes, zavartalan valaminek érzékeljük. De azok a működéseink, amelyek ezt a békét szolgálják, csúnyán lépre csalhatnak minket. És meg is teszik, minden áldott nap” - írja az Éjszakai átszálló mai előadója. »»»
21:00 | Énillúzió - Páhi Péter kiállítása
Az ICA-D Kistermében ma este egy igazi ősátszállós kiállítóművész várja a látogatókat, olyasvalaki, aki már a legelső éá-n is Bemutatózott. »»»
21:30 | Hangruha - a K E P P Showroom kiállítása (közreműködik: Jobbágy Bernadett és a Budapest Kitchen)
A K E P P Showroom név mögött öt tervező rejtőzik: Hajdú Anett, Havancsák Teréz, Hofstädter Szandra, Kovács Adél és Tomcsányi Dóri, akik mindannyian a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakos hallgatói. »»»
22:00 | Resti Kornél és A'sziszi, szentferenc az Éjszakai átszállóban - Sajó László költő estje
A - többek között - Déry-díjas Sajó László az éá-restiben! Megbízott forgalomirányító: Szabó "dzsentroid" Szabolcs, az Éjszakai átszálló restirésének... Ezt a mondatot inkább nem folytatom. Zongorán közreműködik: Kovács Zoltán. »»»
23:30 | ROZITIV / werebortega divatbemutató
Boda Gyöngyvér (ROZITIV öltözékek) és Horváth Anikó (werebortega cipők) évtizedes, szoros barátságuk révén évek óta vesznek részt alkalmanként közös alkotómunkában. 2003-ban diplomáztak a Magyar Iparművészeti Egyetemen, öltözéktervező illetve bőr szakon. Egyetemi éveik alatt, és azóta is számos közös divatbemutatón, pályázaton, művészeti munkában vettek részt. Dunaújvárosban az idei lesz a harmadik közös divatbemutatójuk – melyben most nemcsak a látvány és művészeti alkotás, hanem a hordhatóság és funkció is fontos szerepet kapnak. »»»
23:57 | Mind szakmailag, mind emberileg koncert
A szűk egy éve létező, alternatív-punk-rock-rock’n’roll supergroup-formációként életre hívott zenekar valódi célja a tagok közötti barátság zajos megnyilvánulásaként definiálható. »»»
23:58 | Eliadesz 'n' Naticheck
Ha az Éjszakai átszálló egy szórakozóhely neve lenne, akkor a törtütem guru, Eliadesz (akárcsak Sabazz) biztosan a rezidens DJ-k között lenne feltűntetve, hiszen 2006 óta minden évben visszatér egy-egy műsor erejéig. »»»
23:59 | 5a6azz
Olyanokat mond, hogy a neve ne is legyen rajta a meghívón meg a flájeren - miközben fél évtizede az Éjszakai átszálló egyik húzóembere. Szerénység? Nem kell nekünk! Sabazz viszont igen. Minden évben! »»»

menetlevél

Esti resti
Szombaton ismét sokan voltak kíváncsiak arra, mit szállítanak az Éjszakai Átszálló vagonjai: aki 6 óra után belépett a restibe, a négytagú Stan's Banddal találta szemben magát. »»»

Piszkos munka
A kis- és a pincegalériába tegnap estére beígért két esemény mindegyike rendhagyó volt: nem a szó hagyományos értelmében vett kiállításmegnyitókat láthattunk, hanem happeningeket. »»»

A zajkabát
A budapesti K E P P Showroom lányai mosolyogva szemlélték Páhi Péter festékes akcióját, ám ők már tudták, hogy az alagsorban egy sokkal érzékenyebb szerkezet vár bemutatásra: a Kitchen Budapesttel (KiBu) közösen készült noisycoat projekt, mely egy mozgásérzékelős kabátot takar. »»»

Megint a külső...
A szombati utolsó állomásunk Sajó László költői estje volt. Verseit saját maga olvasta fel, Kovács Zoltán zongorakísérete és a Dunaújvárosi Hírlap újságírója, Szabó Szabolcs kérdései mellett. »»»

visszapillantó

img Az én a vasalódeszkán (21 kép)

Bánki György pszichiáter előadása
img Énillúzió (87 kép)

Páhi Péter kiállítása
img Hangruha (40 kép)

Hangruha - a K E P P Showroom kiállítása (közreműködik: Jobbágy Bernadett és a Budapest Kitchen)
bg
bezárás
előző következő
view lbimage betöltés

büntetőcédula

Éjszakázzon illúzióval a KMI-ben
Szombat estére félidejéhez érkezik az ez évre rendelt Éjszakai átszálló. »»»
főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj