12345
meghivo
Illúzió a politikában
időpont: 2010. október 29., péntek; helyszín: Kortárs Művészeti Intézet + MoziPresszó

menetrend

főútvonal

tömegközlekedés

18:30 | Késmárky Szabolcs koncertje
Ma esti fellépőnk a 2008-as Éjszakai átszálló utolsó napján már feltűnt gitárral a kezében, ám az Art Caféban (elnézést, a restiben) most bemutatásra kerülő szőnyegzenei koncertjéhez az a produkció nem mérhető. »»»
20:00 | A választás szabadsága és a manipuláció tézise - Szilágyi-Gál Mihály filozófiatörténész előadása
Szilágyi-Gál Mihály 1971-ben született Kolozsvárott. Filozófiát az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, Tübingenben és Debrecenben, politológiát a Közép-Európai Egyetemen tanult. »»»
21:00 | A nép nevében, avagy élünk, mint négy éve - a Plágium2000 kiállítása
A Plágium2000 aktív archívumként működő csoport, amely az egyéni munkásság helyett a kollaborációt helyezi előtérbe. »»»
21:30 | Instrumental - Erhardt Miklós kiállítása
A ma esti installáció / esemény – melynek kiindulópontja a Big Hope (Dominic Hislop & Erhardt Miklós) 2003-as „Protest Songbook” című projektje – a zene hatalmát kutatja a közvetlen politikai tiltakozás területén. »»»
22:00 | Almási Kelemen koncert
„Amikor a fától nem látod az erdőt, de jön egy favágó… Körülbelül így hasított elménkbe a felismerés: ha már több mint 15 éve együtt vagyunk a frontvonalban egy zenekarban (Kelemen Angelika és Barátai), akkor miért ne próbálnánk ki csak ketten, csak azt, amit mindketten szeretünk.” »»»
23:30 | rozsomàk
Figyelmeztetés! Az Éjszakai átszálló súlyos függőséget okoz! Leszokás miatt ne forduljon senkihez, inkább szoktassa rá a barátait is! »»»
23:31 | Sackraff (NewCityBeats)
Új nevek és új csillagok tűnnek fel az Átszálló egén, kiknek neve Sackraff és What Else? - hiszen mi más, pontosabban ki más is lehetne, akit az Üzemigazgatóság a resti külsőhöz vezető döcögős pályára állít? »»»
23:32 | What Else? (NewCityBeats)
Új éjszaka, új átszállás. Új csillagok az Éjszakai átszálló egén. Ismerős? Csak ismerős, nem pedig köztudott? Na, akkor még egyszer! »»»
23:33 | ivory memory
Azt már említettük, hogy az Éjszakai átszálló súlyos függőséget okoz? És már figyelmeztettünk is mindenkit, hogy a leszokás reményében ne forduljon senkihez, mert reménytelen? És javasoltuk már, hogy – a konfliktusokat vagy éppen a hétköznapi magányt elkerülendő – mindenki szoktassa rá inkább a barátait is? Igen? Megtettük már mindezt? Hát akkor tessék végre komolyan venni! »»»
23:59 | Utasok kérték
MoziPresszó »»»

menetlevél

Illúzió a politikában
A város restijében pénteken egész koraeste füstös gitárzene szólt, melyet kezdetben Késmárky Szabolcs szolgáltatott, majd Kiss Endre is csatlakozott hozzá, hogy az élénk társalgáshoz és állandó bűvészünk, Németh Gábor trükkjeihez a zenei aláfestést biztosítsák. Ez igen jól sikerült, az Átszálló második napján rövid idő alatt szép tömeg verődött össze, akik kíváncsiak voltak az első érkező szerelvényre. »»»

A nép nevében
Politikai hevületeit mindenki kiélhette a pénteki nap első kiállításmegnyitóján: a Plágium2000 csoport behozta az állomásra az utcát, és felszólításukra a most ősszel gyűjtött választási plakátjaikon pártszimpátiától függetlenül mindenki kedvére kiélhette magát. »»»

PROTEST SONGS
Erhardt Miklós tanácsát megfogadva zenével tüntettünk az est hátralévő részében. »»»

visszapillantó

img A választás szabadsága és a manipuláció tézise (13 kép)

Szilágyi-Gál Mihály filozófiatörténész előadása
img A nép nevében, avagy élünk, mint négy éve (83 kép)

a Plágium2000 kiállítása
img Instrumental (67 kép)

Erhardt Miklós kiállítása
img rozsomàk (3 kép)

img ivory memory (23 kép)

img Utasok kérték (25 kép)

bg
bezárás
előző következő
view lbimage betöltés

büntetőcédula

A nép nevében
Pénteken a második jól komposztált illúziónkat is elfogyaszthatjuk az Éjszakai átszálló restijében. Politikai mutatványosok. »»»
főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj