12345
meghivo
'63
időpont: 2013. november 21., csütörtök; helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros

Kis éjszakai helytörténet öt évtized egy-egy napjából kibontva – nem csak dunaújvárosiaknak, hanem átutazóknak is. Átszállás a jelenből a múltba, majd vissza egy 500 négyzetméternyi idővagonban.

menetrend

főútvonal

tömegközlekedés

18:00 | 234 - Martinkó Márk, Vachter János és Traum Dániel fotóprojektje
Analóg apparáttal a kezükben a peronon, a vágányok között, az üzemigazgatóság titkos vegyszerekkel teli pincéje és elnyűtt gépparkú irodája között ingázva elevenítik meg mindazt, ami az idővagonból látható - és azt is, ami nem. »»»
19:00 | Mindent aPunkról - Várnai Gyula és Páhi Péter árnyjátéka
Ki az a városi legenda, aki gyermekkorában a Gagarin tér és a Bocskai utca környékén a nála lévő zsírkrétával vagy a kezébe kerülő tégladarabbal minden házfalat nonfiguratív képekkel díszített - éppen olyan magasságban, amit az életkora megengedett? »»»
22:00 | Inkább húzd ki - Horváth Tibor
A művész jelenleg Berlinben tartózkodik - de egy idővagonnak ez nem különösebben nagy kitérő. »»»
18:00 | A hatvanas évek zongorán - Oláh Dezső tolmácsolásában
"Oláh Dezső zongorajátékát a zenei kísérletezés szabadsága és a szuggesztív kifejezésmód dinamikus egysége jellemzi” - írja Gödri Bulcsú kritikus arról a művészről, aki ma este elindítja az ÉÁ-Idővagont a '60-as évek felé. »»»
20:00 | Frenk koncert
Különös színfolt a hazai könnyűzenei palettán Torma Gábor, azaz, ahogy nemcsak a közönség, hanem ismerőse és közeli barátai is szólítják, Frenk. David Bowie-ba oltott sanzonista, gitáros-dobos-zongorista-dalszerző-énekes, akit a közönség a Hiperkarma dobosaként ismert meg, ám, aki már saját jogán is fontos szereplője a hazai popzenei életnek. »»»
21:00 | Dj Mesterházy
Mesterházy Ákos szolidan lavírozik a hazai színtéren, változatos ízlése és sajátos ötletei teszik mindig újra és újra izgalmassá bulijait. A szolid jazztől és funktól a csöndes, úszós ambienten keresztül a kísérletezős IDM-ig és drill'n'bass-ig is el képes menni egy szetje alkalmával. »»»

menetlevél

'63-as átszállás
A kilencéves Rezsőke, mint minden hétköznap (leszámítva persze a Nagy Októberi Szocialista Forradalom két héttel ezelőtti ünnepnapját), 1963. november 21-én, csütörtökön is pontosan reggel 7 órakor ébredt a vekker hangjára. Az ágyból kibújni viszont egy cseppet sem volt kedve. »»»

főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj