12345
2013. október 26.
Egy helyi járat -– kortárs átszállások
Három esztendőnyi kényszerű pauza után ismét jelentkezik az országos hírű Éjszakai átszálló.

A dunaújvárosi kulturális élet egyik üde színfoltja volt a 2003-ban indult Éjszakai átszálló néven futó kortárs művészeti fesztivál, amely három év pauza után november végén ismét jelentkezik.

A részletekről Fehérvári Tamás szervező beszélt a DH-nak:

-– Tíz évvel ezelőtt indult az Éjszakai átszálló, így külön öröm, hogy három év sajnálatos szünet után e kisjubileumra ismét összeáll az Átszálló. A szokásokhoz híven egy tematika köré összpontosulnak majd a kortárs művészeti programok és könnyűzenei rendezvények. A szükséges anyagi feltételeket – sikeres pályázat útján – a Nemzeti Kulturális Alap és Dunaújváros Önkormányzata, mint a házigazda Kortárs Művészeti Intézet fenntartója  biztosítja. Az idei Éjszakai átszálló munkacíme: Legfrissebb régi híreink.
A tematika szerint a meghívott, Dunaújvároshoz és a város kortárs művészeti kultúrájához kötődő alkotóknak egy-egy korabeli hírt kell feldolgozniuk. A megjelölt dátumok: 1953. november 20., 1963. november 21., ›'73 november 22., '›83 november 23, ›'93 november 24. A hírek a Dunaújvárosi Hírlapból, illetve jogelőd lapjaiból származnak– - összegezte a legfontosabb információkat az újrainduló Átszállóval kapcsolatban az ICA-D projektmenedzsere.

Az öt estét felölelő kortárs művészeti fesztiválon szerepet kap többek között Füredi Tamás, Reiner Gyula, Várnai Gyula, Páhi Péter, Vachter János, Martinkó Márk, Móder Rezső és ifj. Koffán Károly, valamint a Band In The Pit zenekar legénysége: Prókai Norman, Késmárky Szabolcs, Schneider Vilmos.

Az Éjszakai átszálló a veretes hagyományokat követve ismét ingyen és bérmentve szállítja majd utasait november 20. és 24. között.

Szabó Szabolcs
Duol.hu

főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj