12345
2013. november 22.
Kília & Malwyn: Mariposa Soul Club ’73
(The first ladies of new new super heavy funk, soul and more…)
Dj Kília
Dj Kília
Hivatalosan 2006 novemberében sikerült az első közös négykezes mixünket létrehoznunk a tordasi Hangya Művelődési Házban. Nem tudom, hogy az a lelkes 10 ember, vagy a hely hangulata volt-e a meghatározóbb, de akkor és ott tudtuk, hogy nekünk ezt csinálnunk kell még. Meg amúgy is, mi a pesti éjszakában mindig ott voltunk azokkal a djk-kel és fejekkel, akik ugyanúgy, mint mi, valamiféle vallási fundamentalistákként hitték, hogy értékmentő és egyben ízlésteremtő missziót látnak el, ha olyan zenékkel árasztják el az emberek hallójáratait, amik mindeddig méltatlanul kimaradtak a kulturális párbeszédből - legalábbis idehaza.

Dj Malwyn
Dj Malwyn
Mixeink fő tematikája a ’60-as, ’70-es évek funk és soul zenéjén alapszik, de fenntartjuk a lehetőségét annak, hogy néha befigyeljen például egy-egy beat, jazz, bogaloo, surf, ska, reggae, vagy akár ezek mai adaptációi is (hip-hop).
Nem is beszélve arról, hogy az ’50, ’60, ’70-es években a Qualiton és Pepita kiadó lemezei között azért volt egy-két magyar gyöngyszem is, amiket szintén nagy lelkesedéssel gyűjtünk antikváriumok, bolhapiacok és börzék kincsvadászaiként. Akárhogy is, James Brown a mai napig van olyan szexi, mint Máté Péter.
A Mariposa Soul Club egy olyan bulisorozat, amit eredetileg Kília és Von Yodi hívott életre. „A partykon az igazi soul train hangulatokat igyekszünk megidézni, kizárólag a legstenkesebb bakeliteket pörgetvén!”

A pillangó legközelebb Dunaújvárosra száll!

„Soul Powa”

Malwyn

főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj