12345
2013. november 21.
A hatvanas évek zongorán - Oláh Dezső tolmácsolásában
"Oláh Dezső zongorajátékát a zenei kísérletezés szabadsága és a szuggesztív kifejezésmód dinamikus egysége jellemzi” - írja Gödri Bulcsú kritikus arról a művészről, aki ma este elindítja az ÉÁ-Idővagont a '60-as évek felé.

fotó: Koncsek András
fotó: Koncsek András
Oláh Dezső gyermekként klarinétos szeretett volna lenni, hogy édesapja nyomdokaiba léphessen. A szigorú apa viszont feltételhez kötötte azt, hogy Dezső ezen a hangszeren játszhasson, mégpedig ahhoz, hogy előtte jól tanuljon meg zongorázni. A lelkes kisfiú szorgalmasan gyakorolt, hogy egy nap a kedvenc hangszerét is a kezébe vehesse, de közben szép csendben beleszeretett a zongorába. Idővel kiderült, hogy különleges tehetsége van hozzá, így eldőlt a zenei pályája.
Már egész fiatalon vonzotta a jazz világa, ezért a középiskolai tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zongora szakán tanult tovább. Ma már elismert muzsikus, az Oláh Dezső Trió vezetése mellett számos egyéni és zenekari produkcióban vesz részt, mindezek mellett pedig folyamatosan komponál.


főoldal
menetrend
utastájékoztatás
visszapillantó
megszűnt járatok
átszálló-tudomány
üzemigazgatóság
információ
blogspot
facebook
youtube
éá-szótár
kereső

Médiadíj